• Slider profin

Profin, groothandels in de zuivelbranche kunnen niet zonder

  • Heeft u de tracering in uw organisatie op orde?
  • Kunt u binnen 4 uur aan de NVWA aangeven aan wie u het terug te roepen product heeft geleverd?
  • Heeft u zicht op uw voorraad zowel in aantallen als in gewichten?
  • Voert u de verkoopopdrachten handmatig in of worden deze via EDI of webshop rechtstreeks in uw ERP ingelezen?
  • Kan uw organisatie op deze punten nog verbeteren?

    Dan kan Profin daarin een bijdrage leveren.
EDI en webbestel

EDI en webbestel

De verwerking van binnenkomende orders en uitgaande verzendberichten kan volledig geautomatiseerd plaatsvinden. Orders kunnen via EDI (Electronic Data Interchange) worden ontvangen en direct worden verwerkt in Profin. Verzendberichten kunnen automatisch worden verzonden. Op een in uw website opgenomen bestelsysteem kan uw afnemer zijn bestelling invoeren, waarna deze in Profin wordt ingelezen.

Tracering via batches en partijen

Tracering via batches en partijen

Op basis van diverse praktijkervaringen hebben wij een speciale partijen of batchregistratie ontwikkeld. Deze is geschikt voor de registratie van kaas met als kenmerk bedroging, maar natuurlijk ook inzetbaar voor andere artikelen. Wilt u een selectie op productiedatum, THT, aantal, gewicht of andere criteria? Geeft u maar aan waarop u wilt traceren, wij zorgen ervoor dat u het eenvoudig kunt.

Twee eenheden

Twee eenheden

De registratie van twee eenheden naast elkaar is uniek. U kunt per artikel uw actuele voorraad in stuks, maar bijvoorbeeld ook in kilo’s registreren. Op dezelfde orderregel kunt u voortaan zowel in stuks als in gewicht inkopen of verkopen. Profin biedt u de optie om ook andere eenheden te gebruiken.

Kenmerken van deze dienst

content_paste

Productie

Er is een module voor productie beschikbaar. Met diverse recepturen, productieorders, mogelijkheden tot het aansturen van printers voor etiketten en labels, registratie van eindproducten en gebruik. Vanzelfsprekend biedt Profin ook hier weer uitgebreide traceringsrapportages.

 
plus_one

Oplegregistratie

Fabrikanten leggen hun kaas op bij derden. De oplegger zorgt voor het onderhoud van de kaas en berekent de kosten daarvoor door aan de fabrikant. U kunt dit allemaal in Profin vastleggen. De benodigde rapportages voor de eigenaar maar ook het genereren van de factuuropdracht behoren tot de mogelijkheden.

 
import_export

Warehouse management

Profin heeft functionaliteit in zich om uw voorraad te beheersen. Of dat moet met terminals op heftrucks of handterminals of als uw wilt koppelen met uw eigen WMS, de mogelijkheden daarvoor zijn aanwezig.

 
event_available

Onderhoudsplanning

Veel kaas in uw pakhuis betekent voor onderhoud. Vooral jonge kaas moet zeer regelmatig onderhouden worden. Het vergeten van een gepland onderhoud kan behoorlijke gevolgen hebben voor de kwaliteit van de kaas maar ook voor het toekomstig onderhoud. Profin kan de planning van het onderhoud voor u verzorgen.

 
dialpad

Kostprijsberekening

Het onderhoud van de kaas verhoogd de kostprijs. Maar ook het gewichtsverlies door bedroging zorgt ervoor dat de kostprijs van een kilogram kaas steeds hoger wordt. In Profin kunt u zowel de theoretisch bedroging vastleggen als ook de werkelijke bedroging bij uitlevering bepalen. In uw statistiek kunt u dan ook rekenen met een juiste kostprijs.

 
move_to_inbox

Documentenstroom

Facturen komen steeds vaker per mail binnen. Profin kan gekoppeld worden aan een document management systeem waarin deze facturen digitaal worden opgeslagen. Vanuit Profin kan het brondocument worden opgeroepen. Ook het automatisch herkennen van facturen en het aanmaken van een boekingsvoorstel kan door het document management systeem worden uitgevoerd.