• Slider profin

Veel gestelde vragen over Profin

Mocht u uw antwoord niet gevonden hebben in de FAQ dan kunt u altijd een vraag aan ons stellen.
U kunt ons bereiken via e-mail profin@cervus.nl, of u kunt ons bellen via nummer 0341 - 35 10 54.

Periodes
Elke administratie in Profin kent een periodetabel. We kennen standaard een maand of een kwartaal tabel. Ook is het mogelijk om deze om te zetten naar een gebroken boekjaar van 1 mei tot 30 april of om een 13 periodes van 4 weken te gebruiken. Tevens kunt u een periode afsluiten zodat er in deze periode niet meer geboekt kan worden. Voordat een periode afgesloten wordt controleert Profin of afsluiting wel mogelijk is.
Profielen
Via de keuze profielen kunt u bepalen dat een gebruiker beperkte toegang tot bv Verkooporderscherm of Debiteurenscherm.
BC Instellingen
De Keuze BC instellingen is het configuratieitem voor BC Verwerking. BC Verwerking staat voor Batchgewijze communicatie verwerking. Via BC Verwerking kunt u de bv Aanmaningen emailen of uw factuur via email verzenden naar uw klant.
Download BC verwerking uitleg.
Contactsoorten
Hier kunt u alle gewenste contactsoorten toevoegen. Om een contactsoort aan een contactpersoon toe te voegen, gaat u naar de gewenste debiteur/crediteur en gaat u naar het tabblad contacten. Als u dan een contactpersoon toevoegt of wijzigt, kunt u dit op het scherm instellen. Een contactsoort wordt gebruikt om een rapport naar 1 of meerdere contactpersonen te sturen.
Magazijnen
Doordat steeds meer bedrijven groeien wordt een bedrijf vaak verdeeld over meerdere magazijnen. Per magazijn wil je dan vaak een printer instellen of een afzender bepalen op de CMR.
Vervoerders
Om uw vervoerders goed aan te kunnen sturen en deze gegevens correct op een CMR wilt vermelden kunt u gebruiken maken van keuze vervoerders. Ook is het mogelijk om een Excel bestand in het juiste formaat naar uw vervoerder te sturen zodat deze dit bestand direct in zijn systeem kan inlezen.
Talen
Doordat er steeds meer klanten en/of leveranciers zijn die een andere taal dan Nederlands voeren wordt profin steeds verder ontwikkeld. En is op steed meer plekken mogelijk om een artikel of document in de taal van uw relatie weg te sturen.
Memoteksten
Memoteksten worden gebruik bij afdrukken van een Aanmaning, prijslijst brief of een statistiek overzicht. De memotekst worden per taal ingsteld.
Factuurtekstblokken
Via een factuurtekstblok kunt u snel tijdens het aanmaken van een factuur een boodschap bestaande uit max 17 regels naar uw klant zenden.